Reklama

Reklama

Rulony zapiekane

Pod pierzynką z mozzarelli i śmietany

Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała (ok. 200 ml)
  • puszka kukurydzy
  • 3 gałązki natki
  • 2 łyżki oleju
  • 50 dag mieszanego mielonego mięsa
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 i 1/2 szkl. gęstej kwaśnej śmietany
  • 2 duże kulki mozzarelli
  • 4 pszenne tortille (śr. 18–20 cm)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Natkę drobno pokrój. Kukurydzę osącz z zalewy. Na patelni rozgrzej olej. Włóż mięso, smaż 5 minut. Dołóż 2/3 natki oraz cebule, czosnek i kukurydzę. Smaż 3 minuty. Dodaj koncentrat i 1 szkl. śmietany. Zagotuj, przypraw solą i pieprzem. Na tortille nałóż po 5-6 łyżek mięsnego sosu. Ciasno zwiń. 

2. Rulony ułóż w żaroodpornym naczyniu. Mozzarellę zetrzyj, wymieszaj z resztą śmietany. Polej tym tortille. Zapiekaj je 10 min w 175 st. Posyp resztą natki.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje