Rulony zapiekane
Pod pierzynką z mozzarelli i śmietany

Składniki
- 2 cebule
- 2 czerwone papryki
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała (ok. 200 ml)
- puszka kukurydzy
- 3 gałązki natki
- 2 łyżki oleju
- 50 dag mieszanego mielonego mięsa
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 i 1/2 szkl. gęstej kwaśnej śmietany
- 2 duże kulki mozzarelli
- 4 pszenne tortille (śr. 18–20 cm)
- sól, pieprz
4 porcji
Sposób przygotowania
1. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Natkę drobno pokrój. Kukurydzę osącz z zalewy. Na patelni rozgrzej olej. Włóż mięso, smaż 5 minut. Dołóż 2/3 natki oraz cebule, czosnek i kukurydzę. Smaż 3 minuty. Dodaj koncentrat i 1 szkl. śmietany. Zagotuj, przypraw solą i pieprzem. Na tortille nałóż po 5-6 łyżek mięsnego sosu. Ciasno zwiń. 2. Rulony ułóż w żaroodpornym naczyniu. Mozzarellę zetrzyj, wymieszaj z resztą śmietany. Polej tym tortille. Zapiekaj je 10 min w 175 st. Posyp resztą natki.