Reklama

Reklama

Rulony ze szpinakiem

Szpinak podduś na łyżce masła. Dodaj przeciśnięty czosnek i dopraw.

Składniki na 2 porcje:

  • 30 dag piure ziemniaczanego
  • 10 dag szpinaku
  • 5 dag mąki ziemniaczanej
  • 10 dag masła
  • 1 jajko
  • 1 białko
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:


1. Szpinak podduś na łyżce masła. Dodaj przeciśnięty czosnek i dopraw. Duś 3 minuty. Do piure dodaj mąkę, łyżkę masła, jajko i sól. Zagnieć ciasto i na folii rozwałkuj je na prostokąt.

2. Na wierzchu rozłóż szpinak. Posmaruj go białkiem i zwiń roladę. Zawiń w kilka warstw folii aluminiowej, zwiąż na końcach i wrzuć do wrzątku na 20 minut. Pokrój w plastry i polej masłem. Ewentualnie posyp serem.

Reklama

Czas przygotowania: ok. 70 minut



Naj

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje