Rurki serowe z sałatką z kurczaka i awokado

Łagodne w smaku rurki serowe to propozycja prostej w przygotowaniu, ale efektownej przekąski, która zaskakuje atrakcyjną formą podania.

Rurki serowe
Rurki serowemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić w małą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Usmażyć na oleju, ostudzić. Brokuł podzielić na różyczki, krótko ugotować w osolonej wodzie - al dente, schłodzić zimną wodą, odsączyć. Awokado pokroić w kostkę, wymieszać z kukurydzą, kurczakiem, brokułem i jogurtem, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Nakładać na plastry sera i zawijać w rulony. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Przepis na rosyjskie smażone placuszki seroweInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas