Ryba z kaszą (po 9. miesiącu)

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
1
Udostępnij
Ryba z kaszą
Ryba z kasząRodzice w kuchni
  • 1/3 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 1 pomidor
  • 200 g fileta z łososia lub innej ryby
  • 1/3 niedużej cebuli
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 cytryna (po 12. miesiącu)
  • odrobina czosnku granulowanego ( po 11. miesiącu)
  • majeranek, pieprz, sól (po 12. miesiącu)
  1. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu w szklance wody.
  2. Piekarnik nagrzej do 190 stopni C.
  3. Fileta skrop sokiem z cytryny, przypraw czosnkiem i majerankiem, ułóż na folii aluminiowej, delikatnie podlej oliwą i szczelnie zawiń.
  4. Piecz w piekarniku 20 minut.
  5. Cebulę obierz, drobno pokrój i zeszklij na oleju.
  6. Pomidora sparz, obierz ze skóry, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, a następnie podlej odrobiną wody, posyp pieprzem i ewentualnie solą.
  7. Upieczoną rybę rozdrobnij widelcem, dokładnie przejrzyj czy nie ma ości i dodaj do pomidorów.
  8. Całość raz jeszcze rozgnieć widelcem i wymieszaj z ugotowaną kaszą. 
zdjęcie
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
1
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
1
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na