Rycerze króla
Przepis Sary La Fountain. Składniki na 6-8 porcji.
Umieść cukier na patelni i skarmelizuj. Banany potnij wzdłuż na plastry, ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kiedy cukier się rozpuści, wlej połowę na banany i poczekaj, aż zastygnie.
Do pozostałego cukru dodaj masło i rum. Rozpuść i wymieszaj. Tak przygotowany krem karmelowy użyjesz do dekoracji.
Chałkę pokrój. Połącz wszystkie składniki mieszanki mlecznej i zanurzaj w niej kromki. Nasączone kawałki chałki upiecz na maśle.
Truskawki odszypułkuj i pokrój na mniejsze części. Posiekaj orzechy. Podawaj gotowych Rycerzy z truskawkami, nutellą, bitą śmietaną, orzechami i kremem karmelowym.
Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.