Reklama

Reklama

Ryż na mleku z jabłkiem i migdałami

Pyszne śniadanie.

Składniki:

  • Laska wanilii
  • 1 l mleka
  • 1 łyżka + 50 g cukru
  • Sól
  • 250 g ryżu
  • 2 kwaśne jabłka
  • 100 g migdałów
  • 2-3 łyżki miodu

Przygotowanie:
Laskę wanilii rozciąć wzdłuż, wyskrobać miąższ. Mleko, łyżkę cukru, sól, miąższ i laskę wanilii zagotować. Dodać ryż. Na słabym ogniu gotować ok. 30 minut. Jabłka obrać, drobno pokroić i dodać do ryżu. 50 g cukru skarmelizować, dodać migdały i dobrze wymieszać. Karmel z migdałami wylać na papier do pieczenia, ostudzić, pokruszyć. Ryż podawać z karmelizowanymi migdałami i miodem.

Reklama

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje