Ryżowa zapiekanka pieczarkowa
Jeśli nie masz pomysłu na obiad, wypróbuj nasz przepis. Ryżowa zapiekanka z pewnością posmakuje wszystkim domownikom i będzie miłą odmianą codziennego jadłospisu.
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanego na sypko ryżu
- 25 dag pieczarek
- 1 cebula
- 1 szklanka drobno posiekanej kiszonej kapusty
- sól
- pieprz
- czosnek
- wywar z rosołu
- kminek
- olej
Sposób przygotowania:
Kapustę opłukać na sitku, aby nie była zbyt kwaśna. Cebulę obrać, pokroić. Pieczarki opłukać i drobno posiekać, podsmażyć z cebulą, pod koniec dodać kapustę, smażyć jeszcze kilka minut.
Dodać ryż, doprawić, przełożyć do żaroodpornego naczynia, piec w mocno nagrzanym piekarniku. Podawać z dowolnym sosem.