Rzodkiewka w roli głównej
Smaczne i pełne witamin - rzodkiewki. Bez nich nie obejdzie się żadne wiosenne menu.

Sałatka z rzodkiewkami i pomidorem
Składniki na 4 porcje:
Przygotowanie: Sałatę i pieczarki pokroić w paski. Rzodkiewki i pomidor pociąć w półplasterki, a cebulę - w piórka. Łodygi selera obrać z włókien, posiekać. Przygotować sos, polać nim sałatkę. Na koniec dodać sałatę i krem.

Sałatka z kapustą i szczypiorkiem
Składniki na 4 porcje:
Przygotowanie: Rzodkiewki umyć, pokroić w kostkę. Dodać osączoną kukurydzę. Szczypior i kapustę opłukać, posiekać. Warzywa wymieszać, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Dodać majonez, na koniec udekorować.

Bomba witaminowa - wiosenny twarożek
Składniki:
Zmiksować awokado, dodać drobno pokrojony koperek, pietruszkę, szczypiorek, rzodkiewkę, paprykę, półtłusty twarożek (może być chudy), wymieszać z jogurtem naturalnym, ale niekoniecznie. Wspaniale smakuje, można zjeść sam lub z pieczywem. Czas przyrządzania: 30 minut.

Chłodnik z kiełbasą
Składniki na 4-6 porcji:
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!