Sałatka caprese

Lekka, pyszna i pożywna. W sam raz na kolację!

Sałatka caprese
Sałatka caprese123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Pomidorki umyj w zimnej wodzie. Osusz na sicie lub wytrzyj papierowym ręcznikiem. Mozzarellę odcedź z zalewy i porwij na drobne kawałki (małe kulki możesz przekroić na pół). Czarne oliwki wyjmij ze słoika, a następnie posiekaj na plasterki. Listki bazylii opłucz pod bieżącą wodą. 

2. Przygotuj cztery półmiski. Na każdym rozłóż porcję pomidorków i kawałki mozzarelli. Na nie wrzuć oliwki oraz porwane listki bazylii. Oliwę, ocet, sól i pieprz wymieszaj dokładnie w małym słoiczku. Polej tym każdą porcje sałaty. Podawaj od razu po przygotowaniu.  

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas