Sałatka Cezar
Wyśmienita w smaku, sycąca i pożywna. Nikt się jej nie oprze!
Sposób przygotowania
Pierś z kurczaka pokroić na paski, doprawić solą i pieprzem oraz posmarować oliwą. Rozgrzać patelnię, smażyć mięso przez kilka minut z każdej strony, w międzyczasie skrapiać dodatkową oliwą. Odłożyć do innego naczynia.
Na tę samą patelnię włożyć pokrojoną w kosteczkę bagietkę, zmniejszyć ogień i smażyć przez kilka minut mieszając, aż grzanki będą chrupkie. Odłożyć.
Sos Cezar: czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem, musztardą, sokiem z cytryny. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać.
Sałatę opłukać, posiekać, wymieszać z połową sosu, wyłożyć do salaterek lub talerzy. Doprawić solą w razie potrzeby.
Dodać kurczaka, skropić resztą sosu, posypać tartym parmezanem, dodać na koniec grzanki.