Sałatka cezar z grillowanym mięsem
Pożywna i sycąca!
Sposób przygotowania
1. Kurczaka umyj, osusz. Bagietkę potnij na kromki, ponacinaj je głęboko w kratkę. 1 ząbek czosnku obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z 2-3 łyżkami oleju i mieloną papryką. Dopraw solą, pieprzem, oregano i bazylią. Taką mieszanką posmaruj mięso i kromki bagietki. Zrumień z obu stron na patelni grillowej. Odłóż do ostudzenia. Mięso potnij w plasterki, kromki bagietki połam na małe grzanki.
2. Jajka ugotuj na twardo, obierz, pokrój na połówki lub ćwiartki. Pomidorki i sałatę opłucz, osusz. Pomidorki przetnij na połówki, sałatę porwij. 3 Przygotuj sos: czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Żółtka, czosnek, sok z cytryny, musztardę, sól i pieprz ubij na gładką masę. Na sałacie ułóż kurczaka, jajka, pomidorki i grzanki. Podaj z sosem.