Takiego majonezu z pewnością nie jadłaś. Podkręci smak każdej potrawy

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Koreański majonez z powodzeniem "zbuduje" cały smak dania, na przykład sałatki z kurczakiem
Koreański majonez z powodzeniem "zbuduje" cały smak dania, na przykład sałatki z kurczakiemCanvaProINTERIA.PL

Gochu-mayo prosto z Korei

Szybki przepis na prawdziwe gochu-mayo

Gochu-mayo przygotujesz z łatwością w domu
Gochu-mayo przygotujesz z łatwością w domuCanvaProINTERIA.PL
  • 2 żółtka,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • 300 ml oleju,
  • 1 łyżeczka octu ryżowego,
  • 1 łyżeczka soku z limonki,
  • 30-50 g pasty gochujang,
  • 30 ml sosu sojowego,
  • 1 łyżka cukru,
  • 1 łyżeczka MSG (opcjonalnie)
  1. Do miski dodajemy żółtka, musztardę, sok z limonki i energicznie mieszamy trzepaczką.
  2. Następnie cienką strużką dodajemy olej, cały czas mieszając.
  3. Kolejno dodajemy resztę składników, również mieszając, aż uzyskamy pożądaną, kremową konsystencję.
Czy nasze miasta są gotowe na demograficzne tsunami?INTERIA.PL