Ojczyzna pierogów, kasz i gęsiny. Tutejsze menu dyktuje rytm życia przyrody

Magda Jeznach

Magda Jeznach

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
22
Udostępnij
Warmia i Mazury to kraina lasów i tysiąca jezior
Warmia i Mazury to kraina lasów i tysiąca jezior123RF/PICSEL

Miejsce, gdzie natura dyktuje jadłospis

Świeżonka z kopytkami i ogórkiem kiszonym
 Świeżonka z kopytkami i ogórkiem kiszonymNATASZA ROZMUS-KROLarchiwum prywatne

Co dokładnie wyróżnia smaki tej części Polski?

Tatar z jelenia z majonezem jałowcowym
 Tatar z jelenia z majonezem jałowcowymNATASZA ROZMUS-KROLarchiwum prywatne
Sum smażony w maśle, z dodatkiem sosu cytrynowego, chrupiącym chrustem ziemniaczanym, majonezem z natki i smażonymi kaparami
Sum smażony w maśle, z dodatkiem sosu cytrynowego, chrupiącym chrustem ziemniaczanym, majonezem z natki i smażonymi kaparamiNATASZA ROZMUS-KROLarchiwum prywatne

Warmia - słodka i pełna wpływów wschodnich

Marcepan królewiecki w kształcie muszli św. Jakuba - patrona Olsztyna, którego pomnik znajduje się na Targu Rybnym w stolicy Warmii.
 Marcepan królewiecki w kształcie muszli św. Jakuba - patrona Olsztyna, którego pomnik znajduje się na Targu Rybnym w stolicy Warmii.NATASZA ROZMUS-KROLarchiwum prywatne
Wyjątkowe marcepany wytworzone z okazji 550 urodzin Mikołaja Kopernika
 Wyjątkowe marcepany wytworzone z okazji 550 urodzin Mikołaja KopernikaNATASZA ROZMUS-KROLarchiwum prywatne

Mazury - prosto i sycąco

Sandacz z sosem kurkowym, grillowanymi warzywami i ryżem z porem
 Sandacz z sosem kurkowym, grillowanymi warzywami i ryżem z poremNATASZA ROZMUS-KROLarchiwum prywatne
Sękacz to tradycyjny słodki przysmak, znany również doskonale na Suwalszczyźnie i Litwie
 Sękacz to tradycyjny słodki przysmak, znany również doskonale na Suwalszczyźnie i Litwie JOLANTA JABLONSKAEast News

Smaki, które zostają z tobą na zawsze

Karasie w zalewie octowej
 Karasie w zalewie octowejNATASZA ROZMUS-KROLarchiwum prywatne
Jadąc latem na Warmię i Mazury, koniecznie musisz zajechać do Olsztynka na słynne jagodzianki!
 Jadąc latem na Warmię i Mazury, koniecznie musisz zajechać do Olsztynka na słynne jagodzianki!Wojtek LaskiEast News

Kocham Warmię i Mazury

Pierogi z jagodami to klasyka letniego menu w warmińsko-mazurskich restauracjach
 Pierogi z jagodami to klasyka letniego menu w warmińsko-mazurskich restauracjachMartali44Wikimedia Commons
Bo Warmia i Mazury to kuchnia z duszą – pachnąca lasem, jeziorami i wspomnieniami z dzieciństwa. Gdy tylko znajdziesz się w tych okolicach, daj się porwać lokalnym smakom.
Natasza Rozmus-Król
Chrupiące okonki - tych rybek w warmińsko-mazurskich jeziorach jest bardzo dużo
 Chrupiące okonki - tych rybek w warmińsko-mazurskich jeziorach jest bardzo dużo NATASZA ROZMUS-KROLarchiwum prywatne
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      Ada Florentyna Pawlak. Transhumanizm i uzależnienie od AI
      Ada Florentyna Pawlak. Transhumanizm i uzależnienie od AIINTERIA.PL
      emptyLike
      Lubię to
      Lubię to
      like
      17
      Super
      relevant
      4
      Hahaha
      haha
      0
      Szok
      shock
      0
      Smutny
      sad
      0
      Zły
      angry
      1
      Lubię to
      like
      Super
      relevant
      22
      Udostępnij
      Oceń artykuł
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      Przejdź na