Sałatka farmerska z bobem

Smakuje wspaniale!

Sałatka z bobem
Sałatka z bobem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Bób przebierz, opłucz, wrzuć do wrzątku, gotuj przez 10-15 minut (do miękkości). W połowie gotowania posól. Potem odcedź i osącz na sitku. Cebulę obierz, posiekaj. Plasterki boczku włóż na rozgrzaną patelnię i usmaż na rumiano. Zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę. Wymieszaj ją z bobem oraz plasterkami boczku. Szczypiorek opłucz, osusz. Kilka źdźbeł odłóż do dekoracji, resztę szczypiorku posiekaj. 

2. Sałatkę przypraw pieprzem. Posyp posiekanym szczypiorkiem i pestkami słonecznika. Przemieszaj. Przed podaniem udekoruj odłożonym szczypiorkiem.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas