Reklama

Reklama

Sałatka farmerska z bobem

Smakuje wspaniale!

Składniki

  • 60 dag młodego bobu,
  • 8 grubszych plasterków chudego wędzonego boczku
  • 1 duża czerwona cebula
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 szkl. pestek słonecznika
  • sól
  • mielony czarny pieprz

Sposób przygotowania

1. Bób przebierz, opłucz, wrzuć do wrzątku, gotuj przez 10-15 minut (do miękkości). W połowie gotowania posól. Potem odcedź i osącz na sitku. Cebulę obierz, posiekaj. Plasterki boczku włóż na rozgrzaną patelnię i usmaż na rumiano. Zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę. Wymieszaj ją z bobem oraz plasterkami boczku. Szczypiorek opłucz, osusz. Kilka źdźbeł odłóż do dekoracji, resztę szczypiorku posiekaj. 

2. Sałatkę przypraw pieprzem. Posyp posiekanym szczypiorkiem i pestkami słonecznika. Przemieszaj. Przed podaniem udekoruj odłożonym szczypiorkiem. 

Reklama

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy