Reklama

Reklama

Sałatka kalafiorowo-brokułowa

Lekarze od lat powtarzają, że dieta bogata w warzywa i owoce może znacząco zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Najlepiej, aby w naszym jadłospisie znalazły się warzywa bogate w glukozynolany czyli np. kalafior czy brokuły. Podajemy przepis na sałatkę z tymi warzywami w roli głównej.

Składniki:

  • 200g różyczek brokułu
  • 200g różyczek kalafiora
  • 2 pomidory
  • 100g tartego żółtego sera
  • Kilka łodyg cebuli lub szczypiorek

Reklama

Przygotowanie:Kalafior i brokuł ugotuj. Pomidora pokrój w kostkę lub na ćwiartki.  Łodygi cebuli pokrój.

Na talerzu ułóż ciepłe jeszcze warzywa oraz kawałki pomidora. Całość posyp łodygami cebuli i żółtym serem. Możesz skropić oliwą z oliwek.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje