Sałatka z jajkiem i tuńczykiem
Sałatka z jajkiem i tuńczykiem to świetny sposób, aby dodać sobie nieco energii i zatroszczyć się o odporność. Ta sałatka z jajkiem i tuńczykiem jest idealnym źródłem witamin i minerałów!

Składniki
- 3 kurze jajka
- 1 puszka tuńczyka
- 1 mała, czerwona cebula
- opakowanie mix sałat
- mała puszka kukurydzy
- czerwona papryka
- cytryna
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Sałatka z jajkiem i tuńczykiem - przygotowanie
Mix sałat umyj w durszlaku pod bieżącą wodą, a następnie osusz ręcznikiem papierowym. Przełóż ją do głębokiej miski. Jajka ugotuj na twardo, ostudź pod zimną wodą, obierz ze skorupek. Następnie pokrój je w ćwiartki i dodaj do sałaty. Otwórz puszkę tuńczyka, odsącz go z nadmiaru zalewy i dodaj do miski, rozdrabniając go widelcem na drobniejsze części. Kukurydzę również odsączyć z zalewy i dodać do reszty składników. Paprykę umyć pod bieżącą wodą, przekroić na pół, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić ją w drobną kostkę, a następnie dodać do miski. Cebulę przeciąć na pół i pokroić w drobne piórka, włożyć do reszty składników.Całość wymieszać, skropić oliwą z oliwek oraz kilkoma kroplami soku z cytryny. Doprawić pieprzem i solą.
Wypróbuj inne przepisy na sałatki:
Zobacz również: