Reklama

Reklama

Sałatka z jajkiem i tuńczykiem

Czas nadejścia wiosny, to spore wyzwanie dla naszych organizmów. Aby dodać sobie nieco energii i zatroszczyć się o odporność, ważne jest zwracanie uwagi na dietę. Ta sałatka jest idealnym źródłem witamin i minerałów!

Składniki

  • 3 kurze jajka
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 mała, czerwona cebula
  • opakowanie mix sałat
  • mała puszka kukurydzy
  • czerwona papryka
  • cytryna
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Mix sałat umyj w durszlaku pod bieżącą wodą, a następnie osusz ręcznikiem papierowym. Przełóż ją do głębokiej miski. Jajka ugotuj na twardo, ostudź pod zimną wodą, obierz ze skorupek. 

Następnie pokrój je w ćwiartki i dodaj do sałaty. Otwórz puszkę tuńczyka, odsącz go z nadmiaru zalewy i dodaj do miski, rozdrabniając go widelcem na drobniejsze części. 

Kukurydzę również odsączyć z zalewy i dodać do reszty składników. Paprykę umyć pod bieżącą wodą, przekroić na pół, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić ją w drobną kostkę, a następnie dodać do miski. Cebulę przeciąć na pół i pokroić w drobne piórka, włożyć do reszty składników.

Całość wymieszać, skropić oliwą z oliwek oraz kilkoma kroplami soku z cytryny. Doprawić pieprzem i solą.

Reklama

***

Zobacz również: 

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>> 

 


Dowiedz się więcej na temat: sałatka | tuńczyk | sałatka z tuńczykiem | jaja

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje