Reklama

Reklama

Sałatka makaronowa z szynką i groszkiem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń producenta.

Składniki na 4 porcje

  • Makaron Pełne Ziarno Kokardki 400 g np. Lubella
  • 1 duży por
  • Zielony groszek 300 g
  • Szynka wędzona 150 g
  • Zielony ogórek 100 g
  • Czerwona cebula 70 g
  • Oliwa z oliwek
  • Szczypiorek
  • Sól, pieprz

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń producenta.

Reklama

2. Pora myjemy, przecinamy wzdłuż i siekamy na drobne półksiężyce. Szynkę kroimy w średnią kostkę, obranego wcześniej ogórka - w talarki, a cebulę w drobne piórka.

3. Wszystko składniki mieszamy z makaronem, oliwą z oliwek, solą, pieprzem a także posiekanym szczypiorkiem.  

Czas przygotowania: ok. 20 minut

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje