Sałatka rybna

Smaczna i zdrowa.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 30 dag dowolnego fileta z ryby,
- 10 dag ryżu,
- 2 pomidory,
- 0,5 słoika zielonych oliwek,
- 1 łyżka kaparów,
- 0,5 cebuli,
- 2 łyżki oleju,
- sól, pieprz,
- 1 cytryna,
- 1 ostra papryczka

Przygotowanie:

Rybę pokroić w kostkę, wrzucić na osolony wrzątek i gotować 5 min. Ryż ugotować, schłodzić. Pomidory pokroić w kostkę, oliwki w plasterki, cebulę posiekać, papryczkę pokroić w drobniutką kosteczkę. Wszystkie składniki połączyć, skropić sokiem z cytryny, doprawić sola, pieprzem i olejem, delikatnie wymieszać. Czas przygotowania 20 min.

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | ryby | sałatki

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje