Sałatka szparagowa z jajkiem i mozzarellą
Pyszna i sycąca!
Sposób przygotowania
1. W garnku nastaw posoloną wodę na makaron. Kiedy ona zawrze, wrzuć do garnka makaronowe rurki. Gotuj ok. 10 minut. Jajka ugotuj na twardo. Wyjmij, przestudź i obierz je.
2. Szparagi umyj, odetnij twarde końce. Pędy pokrój na kawał- ki. Dodaj je do makaronu w połowie czasu gotowania. Makaron ze szparagami odcedź, przelej na sitku zimną wodą, osącz.
3. Mozzarellę pokrój w kostkę, pomidorki - w plasterki, a jajka - na połówki. Paprykę oczyść, opłucz, strąk pokrój w cienkie paski. Wszystkie przygotowane składniki wymieszaj.
4. Natkę i koperek posiekaj. Ocet utrzyj z solą i pieprzem. Dodaj miód oraz musztardę. Dolej olej. Ubij gęsty sos. Polej nim sałatkę. Przed podaniem posyp ją posiekanymi ziołami.