SAŁATKA WALDORF

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 100 g grubo posiekanego selera naciowego
  • 50 g grubo krojonych jabłek
  • 50 g grubo posiekanych orzechów włoskich
  • 10 g grubo posiekanej czerwonej cebuli
  • 5 g posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka kaparów
  • 5 g lubczyku lub liści selera, grubo posiekanych
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • sok wyciśnięty z ¼ cytryny
  • ¼ łyżeczki musztardy Dijon
  • 50 g rukoli
  • 35 g liści cykorii
1 osoby

Sposób przygotowania

Sałatka capreseInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?