Reklama

Reklama

Sałatka wiosenna

Przyszła wiosna, piękna i radosna! Z jej początkiem mamy szczególną ochotę na zmianę swojego menu na lżejsze, orzeźwiające i kolorowe. Takie właśnie są sałatki, które możemy przygotować każdego dnia, ciesząc się ich wyjątkowym smakiem. W tym sezonie warto urozmaicić je chlebkami np. Tovago – zawsze wygodnym i chrupiącym dodatkiem w stylu fit.

Sałatka owocowa to fantastyczny pomysł na deser lub przekąskę. Nie tylko szybko ją wykonasz, ale również będzie bardzo fajnie prezentowała się na stole, a dzieci ją uwielbiają! W połączeniu z lekkim i zdrowym pieczywem np. Tovago daje uczucie sytości na długo, tworząc pełnowartościowy posiłek, pełen witamin. Chlebki są bardzo wygodne. Po otwarciu przez długi czas zachowują chrupkość i swoje walory smakowe. Miej je zawsze pod ręką, w kuchni - gdy pojawią się niezapowiedziani goście albo nie będziesz mieć pomysłu na przekąskę. Chlebki sprawdzą się również podczas podróży, na wakacjach czy pikniku. Zawsze wygodnie, zawsze zdrowo... zawsze pysznie!

Składniki:

  • 4 kromki chlebków np. błonnikowo-wieloziarnistych Tovago
  • 1 jabłko
  • 1 banan
  • Pół ananasa
  • 2 szt. kiwi
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki migdałów w słupkach
  • liście mięty do dekoracji

Przygotowanie:

Reklama

1. Jabłko pokrój w długie paseczki. Kiwi obierz i pokrój w ćwierć-plasterki. Banana obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Ananas obierz ze skórki i pokrój w kawałki. Wymieszaj owoce w miseczce i polej miodem.

2. Posyp uprażonymi na suchej patelni migdałami w słupkach. Podawaj z błonnikowo-wieloziarnistymi chlebkami Tovago, udekorowane miętą.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje