Sałatka z awokado

Tak podana robi wrażenie.

Składniki:

  • 4 duże pomidory
  • 2 awokado
  • 15 dag żółtego sera
  • natka pietruszki
  • 6 łyżek gęstego jogurtu naturalnego
  • 1,5 łyżki majonezu
  • 10 dag sera owczego
  • sól pieprz

Przygotowanie:

1. Pomidory natnij, sparz wrzątkiem i przelej zimną wodą. Zdejmij skórkę, wyjmij pestki, miąższ pokrój w kostkę. Awokado umyj, obierz, wyjmij pestkę, pokrój w plasterki. Ser owczy pokrój, ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Reklama

2. Jogurt wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem. W pucharkach układaj pomidory i awokado, całość przykryj sosem jogurtowym, posyp startym żółtym serem. Udekoruj natką pietruszki.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje