Sałatka z awokado
Tak podana robi wrażenie.
Składniki:
- 4 duże pomidory
- 2 awokado
- 15 dag żółtego sera
- natka pietruszki
- 6 łyżek gęstego jogurtu naturalnego
- 1,5 łyżki majonezu
- 10 dag sera owczego
- sól pieprz
Przygotowanie:
1. Pomidory natnij, sparz wrzątkiem i przelej zimną wodą. Zdejmij skórkę, wyjmij pestki, miąższ pokrój w kostkę. Awokado umyj, obierz, wyjmij pestkę, pokrój w plasterki. Ser owczy pokrój, ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2. Jogurt wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem. W pucharkach układaj pomidory i awokado, całość przykryj sosem jogurtowym, posyp startym żółtym serem. Udekoruj natką pietruszki.