Reklama

Reklama

Sałatka z białą fasolą

Zdrowa i sycąca.

Składniki

  • 40 dag białej fasoli
  • 80 dag ziemniaków
  • 1/4 szklanki oliwy
  • 1/4 szklanki oleju rzepakowego
  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • czerwona papryka
  • sól
  • garść liści bazylii
  • pęczek cebuli dymki ze szczypiorkiem

Składniki - sos

  • 2 łyżki oliwy
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz
  • ząbek czosnku

Sposób przygotowania

1. Fasolę wypłucz, zalej wodą i pozostaw na noc. Następnego dnia zalej świeżą wodą, posól i ugotuj. Nieobrane ziemniaki wyszoruj i ugotuj w osolonym wrzątku. Ostudź. Zdejmij skórkę, pokrój i smaż na rumiano na rozgrzanej oliwie wymieszanej z olejem. Osącz. 

2. Pomidorki przekrój,wymieszaj z fasolą i usmażonymi ziemniakami. Dodaj posiekaną paprykę, bazylię, cebulę dymkę ze szczypiorkiem. Wymieszaj oliwę, ocet balsamiczny, sól, pieprz i rozgnieciony czosnek. Zalej sałatkę sosem. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy