Sałatka z fasolką
Pożywna i bogata w białko. Jedząc takie posiłku zadbasz o piękną sylwetkę!

Składniki
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- 25-30 dag fasolki szparagowej
- 1/2 szkl. listków botwinki
- 1 pęczek rzodkiewek
- oliwa ziołowa (najlepiej rozmarynowa)
- 1 ząbek czosnku
- sól
3-4 porcji
Sposób przygotowania
1. Mięso umyj, osusz, rozbij na cienki płat. Czosnek obierz, posiekaj, rozetrzyj ze szczyptą soli, natrzyj mięso, posmaruj je oliwą i zgrilluj. Potnij w paski. 2. Fasolkę oczyść, ugotuj w posolonym wrzątku. Botwinkę opłucz, osusz. Rzodkiewki oczyść, potnij w cienkie plasterki. Ostudzone mięso wymieszaj z fasolką, rzodkiewką i botwinką. Skrop oliwą.