Reklama

Reklama

Sałatka z fasolką

Pożywna i bogata w białko. Jedząc takie posiłku zadbasz o piękną sylwetkę!

Składniki dla: 3-4 porcji

Składniki

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 25-30 dag fasolki szparagowej
  • 1/2 szkl. listków botwinki
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • oliwa ziołowa (najlepiej rozmarynowa)
  • 1 ząbek czosnku
  • sól

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj, osusz, rozbij na cienki płat. Czosnek obierz, posiekaj, rozetrzyj ze szczyptą soli, natrzyj mięso, posmaruj je oliwą i zgrilluj. Potnij w paski. 

2. Fasolkę oczyść, ugotuj w posolonym wrzątku. Botwinkę opłucz, osusz. Rzodkiewki oczyść, potnij w cienkie plasterki. Ostudzone mięso wymieszaj z fasolką, rzodkiewką i botwinką. Skrop oliwą.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje