Reklama

Reklama

Sałatka z fenkułu, pomarańczy, szpinaku i pomidorów koktajlowych

Składniki

  • 1 fenkuł pokrojony w cienkie plasterki
  • 2 garście szpinaku umyte i osuszone
  • 1 pomarańcza obrana i pokrojona w plastry
  • 1 czerwona cebula pokrojona w plastry
  • 8 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół

Składniki na sos

  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu balsamicznego dobrej
  • jakości
  • sól himalajska lub morska
  • świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania

Składniki na sos włożyć do słoika, zakręcić i dokładnie wymieszać, energicznie potrząsając. Wszystkie składniki sałatki ułożyć na talerzu i polać sosem. Posypać obficie pieprzem.

Przepis pochodzi z książki "Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole", B. Sokołowska, E. Skorupska

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy