Reklama

Reklama

Sałatka z fetą i oliwkami

Lekka i pożywna.

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 cukinia
  • 2 pomarańczowe papryki
  • 4 łyżki czarnych oliwek
  • 20 dag sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Ciecierzycę przelej na sitku przegotowaną wodą i odstaw, by ociekła. W tym czasie papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki opłucz, osusz, potnij na kawałeczki. Cukinię oczyść, umyj, pokrój w drobną kostkę. 

2. Czosnek obierz, grubo posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj papryki oraz cukinię. Warzywa smaż 2-3 minuty , mieszając (powinny pozostać chrupiące). Zdejmij je z patelni, odłóż do wystudzenia. Potem wymieszaj je z ciecierzycą. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. 

3. Oliwki osącz, pokrój na połówki. Dodaj do sałatki. Posyp ją pokruszonym serem oraz posiekaną natką. Lekko przemieszaj.

Reklama

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy