Reklama

Reklama

Sałatka z fetą i pomidorami

Doskonała na lekki obiad.

Składniki:

  • główka sałaty karbowanej
  • pół opakowania rukoli
  • pół opakowania fety
  • 25 dag pomidorków koktajlowych
  • 20 dag czarnych oliwek
  • łyżeczka suszonego oregano
  • 6 łyżek oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka miodu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Sałatę, rukolę i pomidory umyj, osusz. Sałatę porwij na małe kawałki, pomidory przekrój na połówki, oliwki odsącz z zalewy, ser pokrój w kostkę. Przygotowane składniki wsyp do salaterki, dodaj rukolę i wymieszaj sałatkę.

2 Oliwę, sok z cytryny, miód wlej do twista. Dodaj suszone lub świeże oregano, szczyptę soli i oraz pieprzu. Zamknij słoik i potrząsaj nim kilkakrotnie, aż powstanie gęsty sos. Polej sałatkę. Wstaw salaterkę do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy