Sałatka z fetą i pomidorami

Doskonała na lekki obiad.

Składniki:

  • główka sałaty karbowanej
  • pół opakowania rukoli
  • pół opakowania fety
  • 25 dag pomidorków koktajlowych
  • 20 dag czarnych oliwek
  • łyżeczka suszonego oregano
  • 6 łyżek oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka miodu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Sałatę, rukolę i pomidory umyj, osusz. Sałatę porwij na małe kawałki, pomidory przekrój na połówki, oliwki odsącz z zalewy, ser pokrój w kostkę. Przygotowane składniki wsyp do salaterki, dodaj rukolę i wymieszaj sałatkę.

Reklama

2 Oliwę, sok z cytryny, miód wlej do twista. Dodaj suszone lub świeże oregano, szczyptę soli i oraz pieprzu. Zamknij słoik i potrząsaj nim kilkakrotnie, aż powstanie gęsty sos. Polej sałatkę. Wstaw salaterkę do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje