Sałatka z grillowanych warzyw

Z dodatkiem fety grillowane warzywa smakują wyśmienicie

Sałatka z warzywami i fetą
Sałatka z warzywami i fetąmateriały prasowe

Sposób przygotowania

Sos: mieszamy ze sobą 2 łyżki octu balsamicznego lub soku z cytryny, 1 łyżkę miodu, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz i 1 ząbek czosnku bardzo drobno posiekany.

W razie gdyby sos był zbyt gęsty, dodajemy 1-2 łyżki wody.

Warzywa: pokrojone warzywa (bakłażan i cukinia w plastry, papryka w cząstki, cebula w piórka) wkładamy do sporej miski. Oliwę z solą, pieprzem i sokiem łączymy, mieszamy delikatnie, ale bardzo dokładnie z warzywami. Warzywa kładziemy partiami na grillu, obsmażamy z obu stron. Grillowane warzywa posypujemy pokruszonym serem, polewamy wcześniej przygotowanym sosem i posypujemy kiełkami.

Sałatka z burakamiInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas