Reklama

Sałatka z grillowanych warzyw

Z dodatkiem fety grillowane warzywa smakują wyśmienicie

Składniki - sos

  • ocet balsamiczny – 2 łyżki
  • miód – 1 łyżka
  • oliwa – 4 łyżki
  • sól, pieprz
  • czosnek - 1 ząbek

Składniki - warzywa

  • bakłażan – 1 szt.
  • cukinia – 1 szt.
  • papryka – 1 szt.
  • kukurydza
  • czerwona cebula – 1 szt.
  • oliwa, sok, z cytryny, sól, pieprz
  • natka pietruszki, bazylia
  • ser grecki feta Greksyr

Sposób przygotowania

Sos: mieszamy ze sobą 2 łyżki octu balsamicznego lub soku z cytryny, 1 łyżkę miodu, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz i 1 ząbek czosnku bardzo drobno posiekany.

W razie gdyby sos był zbyt gęsty, dodajemy 1-2 łyżki wody.

Warzywa: pokrojone warzywa (bakłażan i cukinia w plastry, papryka w cząstki, cebula w piórka) wkładamy do sporej miski. Oliwę z solą, pieprzem i sokiem łączymy, mieszamy delikatnie, ale bardzo dokładnie z warzywami. Warzywa kładziemy partiami na grillu, obsmażamy z obu stron. Grillowane warzywa posypujemy pokruszonym serem, polewamy wcześniej przygotowanym sosem i posypujemy kiełkami.

Reklama

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy