Reklama

Reklama

Sałatka z kiełkami

Zdrowo i smacznie!

Składniki

  • 25 dag żółtej fasolki szparagowej
  • sól
  • marchewka
  • 2 garści
  • kiełków fasoli mung
  • pół puszki kukurydzy konserwowej
  • 3/4 szklanki kaszy pęczak
  • 5 łyżek serka feta
  • 15 dag koziego sera w kostce
  • 1/2 cukinii \
  • pieprz
  • przyprawa do gyrosa
  • 2 łyżki oliwy
  • 1,5 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka miodu
  • pomidorki koktajlowe

Sposób przygotowania

1. Fasolkę szparagową umyj, odetnij końcówki i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę odsącz z zalewy i wymieszaj. 

2. Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku. Na dnie salaterki ułóż fasolkę. Marchewkę wymieszaj z kukurydzą, kiełkami, pokrojoną w kostkę fetą, cukinią, serkiem kozim. Przypraw solą, pieprzem i odrobiną przyprawy do gyrosa. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i miodem. Zalej sałatkę, wymieszaj i odstaw. Podawaj z pomidorkami koktajlowymi. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje