Sałatka z kiełkami

Zdrowo i smacznie!

Sałatka z kiełkami
Sałatka z kiełkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Fasolkę szparagową umyj, odetnij końcówki i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę odsącz z zalewy i wymieszaj. 

2. Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku. Na dnie salaterki ułóż fasolkę. Marchewkę wymieszaj z kukurydzą, kiełkami, pokrojoną w kostkę fetą, cukinią, serkiem kozim. Przypraw solą, pieprzem i odrobiną przyprawy do gyrosa. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i miodem. Zalej sałatkę, wymieszaj i odstaw. Podawaj z pomidorkami koktajlowymi. 

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas