Sałatka z kiełkami
Zdrowo i smacznie!

Składniki
- 25 dag żółtej fasolki szparagowej
- sól
- marchewka
- 2 garści
- kiełków fasoli mung
- pół puszki kukurydzy konserwowej
- 3/4 szklanki kaszy pęczak
- 5 łyżek serka feta
- 15 dag koziego sera w kostce
- 1/2 cukinii \
- pieprz
- przyprawa do gyrosa
- 2 łyżki oliwy
- 1,5 łyżki soku z cytryny
- łyżeczka miodu
- pomidorki koktajlowe
Sposób przygotowania
1. Fasolkę szparagową umyj, odetnij końcówki i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę odsącz z zalewy i wymieszaj. 2. Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku. Na dnie salaterki ułóż fasolkę. Marchewkę wymieszaj z kukurydzą, kiełkami, pokrojoną w kostkę fetą, cukinią, serkiem kozim. Przypraw solą, pieprzem i odrobiną przyprawy do gyrosa. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i miodem. Zalej sałatkę, wymieszaj i odstaw. Podawaj z pomidorkami koktajlowymi.