Reklama

Reklama

Sałatka z łososiem

To połączenie smaków jest strzałem w dziesiątkę!

Składniki

  • 8 młodych ziemniaków
  • 10 dag wędzonego łososia
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • sok z 1/2 cytryny
  • 4-5 łyżek majonezu
  • sól

Sposób przygotowania

1. Z ziemniaków zeskrob skórkę. Ugotuj je do miękkości (20 minut). Wystudź i pokrój w kostkę. Cebulę obierz, potnij w półplasterki. Łososia pokrój. 

2. Rozdrobnione składniki lekko posól. Wymieszaj z sokiem cytrynowym oraz majonezem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.  

Naj

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje