Reklama

Reklama

Sałatka z mandarynkami

Po 2. roku życia.

Składniki

  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 100 g żółtego sera
  • 1/8 czerwonej papryki
  • 2 mandarynki
  • 2 plastry szynki
  • po 1 łyżeczce jogurtu i majonezu
  • 1/2 łyżeczki keczupu

Przygotowanie:

1. Wysyp kukurydzę na sitko i osącz.

2. Wędlinę, ser żółty i czerwoną paprykę pokrój w drobną kostkę.

Reklama

3. Mandarynkę sparz, obierz ze skórki i podziel na cząstki. Następnie pokrój je i dodaj do wcześniej przygotowanych składników. Całość dokładnie wymieszaj.

4. W osobnym naczyniu połącz ze sobą jogurt, majonez i keczup.

5. Takim sosem polej lekko schłodzoną sałatkę.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje