Sałatka z młodych ziemniaków na gorąco

Dla miłośników dań na bazie ziemniaków.

Sałatka ziemniaczana
Sałatka ziemniaczana123RF/PICSEL

Składniki

25 min
4

Sposób przygotowania

1. Wymieszaj wszystkie składniki sosu jogurtowego. Przypraw do smaku, odstaw. 

2. Łodygi selera pokrój w cienkie krążki. 

3. Obierz ziemniaki, wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj (15 minut) i odcedź. 

4. Rozgrzej patelnię. Plastry boczku porozrywaj na mniejsze kawałki i wrzuć na gorącą patelnię. Podsmaż je na chrupko (minutę). Odsącz na ręczniku papierowym. 

5. Gorące ziemniaki przełóż na półmisek, posyp je pokrojonym selerem. Polej sosem i wymieszaj. Posyp boczkiem.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas