Sałatka z pieczonymi batatami, jarmużem, śliwką kalifornijską na kaszy gryczanej niepalonej

Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjnemateriały prasowe

Składniki

  • 2 małe bataty słodkie ziemniaki (każdy po około 200g),
  • 6 sztuk suszonych śliwek kalifornijskich
  • 8 łyżek ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej (120g)
  • 2 garści surowego jarmużu
  • 50 g sera feta w kostce (4 płaskie łyżki)
  • Garść pistacji (15 g)
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki hummusu (30g)
  • Sok z limonki/cytryny
  • Sól gruboziarnista, pieprz, oregano

Sposób przygotowania

Najlepsza sałatka ziemniaczanaInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?