Reklama

Reklama

Sałatka z tuńczykiem i ananasem

Bardzo nietypowe, ale wyjątkowo apetyczne połączenie smaków. Warto się do niego przekonać. Słodycz ananasa doskonale przełamuje lekko słony smak pozostałych dodatków, a kukurydza jest tu przysłowiową "wisienką na torcie".

Składniki

  • 1 puszka ananasa w kawałkach
  • 2 puszki tuńczyka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 200 g żółtego sera
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

1. Ser i ananasa kroimy w kostkę (o ile ten nie jest już pokrojony), łączymy je w misce z odsączoną kukurydzą i tuńczykiem, którego dodatkowo rozgniatamy lekko widelcem. 

2. Do składników w misce dodajemy dwie-trzy łyżki majonezu oraz dwie łyżeczki musztardy. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Posypujemy całość suszoną natką i chłodzimy w lodówce ok. 40 minut. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje