Sałatka z ziemniaczkami i groszkiem
Pełnowartościowy posiłek, który syci na długo.
Sposób przygotowania
1. Ziemniaki wyszoruj, opłucz, ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. W tym czasie groszek opłucz, wrzuć do wrzącej wody, gotuj ok. 1 minutę. Przełóż na sitko, przelej zimną wodą i dobrze osącz. Wędzone piersi z kurczaka potnij w sporą kostkę.
2. Ugotowane ziemniaki potnij w plastry. Czosnek obierz, posiekaj. Ser zetrzyj na grube wiórki. Kukurydzę osącz. Zioła opłucz, grubo posiekaj.
3. Wymieszaj groszek, kukurydzę, kurczaka, ser, czosnek i zioła. Oprósz pieprzem i ew. solą. Przemieszaj. Ziemniaki nałóż do 4 kokilek. Przykryj sałatką, udekoruj majonezem.