Sałatka ziemniaczana

Aktualizacja

Sałatka ziemniaczana to klasyk, który idealnie wpasuje się jako dodatek do grilla. Sałatka ze świeżych warzyw smakuje każdemu i o każdej porze. W sezonie grillowym sałatka ziemniaczana powinna być u nas bardzo częstym gościem na stole!

Sałatka ziemniaczana to świetny dodatek do mięs
Sałatka ziemniaczana to świetny dodatek do mięs123RF/PICSEL
  • 10 ugotowanych ziemniaków
  • szklanka oliwy
  • 3 łyżki octu winnego
  • łyżeczka musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łodygi selera naciowego
  • marchewka
  • posiekana natka pietruszki

Sałatka ziemniaczana - przygotowanie

1. Warzywa pokrój w kostkę, wymieszaj z dodatkiem natki.

2. Sos przygotuj z octu, wyciśniętego przez praskę czosnku, dodaj cukier i sól. Wymieszaj z musztardą i oliwą. 

3. Odstaw na godzinę, aby sałatka się "przegryzła".

Wypróbuj inne przepisy na sałatki:

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Zupa piwna na boczku z grzybamiPolsat
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas