Reklama

Reklama

Sałatka ziemniaczana

Sałatka ziemniaczana to potrawa pochodząca z kuchni niemieckiej. Przygotowywana jest przede wszystkim z ugotowanych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Sałatka ziemniaczana to uniwersalna i sycąca potrawa.

Składniki

  • 1 cebula czerwona
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 2 ogórki konserwowe
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka koperku
  • sól
  • pieprz

Sałatka ziemniaczana - przygotowanie

1. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Ogórki i cebulę posiekać w drobną kosteczkę.

2. Majonez wymieszać z musztardą i dodać do pokrojonych warzyw, całość doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać i schłodzić w lodówce co najmniej 2 godziny przed podaniem.

Wypróbuj inne przepisy na sałatki:

Sałatka ziemniaczana z sosem chrzanowym

Sos winegret z miodem

Reklama

Sałatka z makaronem

Zobacz również:


INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Sałatka ziemniaczana | ziemniaki | sałatki | Kuchnia niemiecka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje