Sałatka ziemniaczana
Sałatka ziemniaczana to potrawa pochodząca z kuchni niemieckiej. Przygotowywana jest przede wszystkim z ugotowanych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Sałatka ziemniaczana to uniwersalna i sycąca potrawa.

Składniki
- 1 cebula czerwona
- 0,5 kg ziemniaków
- 2 ogórki konserwowe
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka koperku
- sól
- pieprz
Sałatka ziemniaczana - przygotowanie
1. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Ogórki i cebulę posiekać w drobną kosteczkę.
2. Majonez wymieszać z musztardą i dodać do pokrojonych warzyw, całość doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać i schłodzić w lodówce co najmniej 2 godziny przed podaniem.
Wypróbuj inne przepisy na sałatki:
Zobacz również: