Kuchnia niemiecka
- Wszystkie (40)
- Artykuły (40)
Artykuły (40)
-
Sałatka ziemniaczana
- Czwartek, 15 lipca 2021 (17:21)
-
Westerwaldzkie ciasto ziemniaczane
- Środa, 21 sierpnia 2013 (12:01)
-
Hermann - niemieckie ciasto przyjaźni
- Środa, 6 lutego 2013 (10:00)
-
Niemieckie kluski na parze z jabłkiem i boczkiem w sosie winnym
- Środa, 9 stycznia 2013
-
Niemieckie kluski z surowych ziemniaków (Rohe Klöße)
- Czwartek, 15 listopada 2012
-
Bienenstich - użądlenie pszczoły
- Sobota, 20 października 2012
-
Zimny pies
- Niedziela, 12 sierpnia 2012
-
Sznycle po holsztyńsku z młodymi ziemniaczkami i szpinakiem
- Wtorek, 10 lipca 2012
-
Ser szpuntowy (Spundekäs)
- Środa, 14 marca 2012
-
Fryzyjski grog jajeczny (Eiergrog)
- Czwartek, 17 listopada 2011 (14:42)
-
Spreewaldzka zupa ziemniaczana
- Piątek, 21 października 2011 (15:31)
-
Syrop z marzanki wonnej
- Środa, 29 czerwca 2011 (15:17)
Syrop z marzanki wonnej jest doskonałym składnikiem drinków i wielu potraw. W okolicach Berlina jest popularnym dodatkiem do piwa pszenicznego.Kuchnia niemiecka -
Obatzter - niemiecki krem serowy
- Piątek, 14 stycznia 2011 (12:17)
-
Niebo i ziemia
- Piątek, 14 stycznia 2011 (10:48)