Reklama

Reklama

Sałatki z kaszą jaglaną

Z delikatnych w smaku ziarenek szybko wyczarujesz pyszne i zdrowe dania. Są lekkie, a jednocześnie pełne składników, dzięki którym na pewno długo nie zgłodniejesz!

Cukiniowa z marchewką

Składniki

  • 1 szkl. kaszy jaglanej
  • 3 młode marchewki
  • 1 średnia cukinia
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • 2 łyżki oliwy
  • 4-5 łyżek soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Kaszę przelej na sitku wrzątkiem. Osącz. Przesyp do garnka z posoloną wodą. Gotuj 15 minut. Paprykę rozetnij, oczyść z pestek, strąk opłucz, pokrój w kosteczkę. Marchewki obierz i wraz z cukinią umyj. Warzywa rozdrobnij, np. marchewkę potnij w długie, cienkie słupki, a cukinię na kawałeczki. Jeśli zależy ci na czasie, warzywa zetrzyj. Sok z cytryny wymieszaj z miodem. Dodaj sól i pieprz (do smaku). Ciągle mieszając trzepaczką, cienkim strumieniem wlej oliwę. Pokrojone warzywa polej sosem, odłóż na ok. 30 minut. Potem wymieszaj je z kaszą i podawaj.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje