Sandwiche, czyli ugrilluj sobie kanapkę
Możemy przygotować je na każdą porę dnia i na wiele różnych sposobów!

Z pesto, ogórkiem i avocado
Składniki
- 2 kromki chleba pełnoziarnistego
- 2 plasterki szynki wędzonej wieprzowej np. Znakomitej marki Konspol
- 2 plasterki sera żółtego
- 1 łyżka zielonego pesto
- 1 plasterek avocado
- 1 ogórek konserwowy
Sposób przygotowania
Obie kromki pieczywa tostowego smarujemy z obu stron pesto. Na jednej z nich układamy kolejno avocado, plasterki szynki wędzonej wieprzowej, żółtego sera i pokrojonego w talarki ogórka konserwowego. Kanapkę przykrywamy drugą częścią chleba i grillujemy na rozgrzanym ruszcie raz z jednej, raz z drugiej strony aż do momentu zarumienienia się.

Z pieczarkami, parmezanem i lubczykiem
Składniki
- 2 kromki pieczywa tostowego
- kilka pieczarek
- 2 plasterki żółtego sera
- 2 plasterki polędwicy wędzonej z kurczaka np. NATURA marki Konspol
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka startego parmezanu
- lubczyk do smaku
Sposób przygotowania
W pierwszej kolejności myjemy pieczarki, kroimy w talarki, solimy i smażymy na maśle. Obie kromki pieczywa tostowego smarujemy z jednej strony majonezem, a z drugiej resztą masła. Na każdą nich układamy plasterki polędwicy wędzonej z kurczaka, podpieczone pieczarki. Całość posypujemy parmezanem i lubczykiem po czym przykrywamy drugą częścią chleba. Kanapkę grillujemy na rozgrzanym ruszcie raz z jednej, raz z drugiej strony aż do momentu zarumienienia się.