Reklama

Reklama

Sandwiche, czyli ugrilluj sobie kanapkę

Możemy przygotować je na każdą porę dnia i na wiele różnych sposobów!

Z pesto, ogórkiem i avocado

Składniki

  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego
  • 2 plasterki szynki wędzonej wieprzowej np. Znakomitej marki Konspol
  • 2 plasterki sera żółtego
  • 1 łyżka zielonego pesto
  • 1 plasterek avocado
  • 1 ogórek konserwowy

Sposób przygotowania

Obie kromki pieczywa tostowego smarujemy z obu stron pesto. Na jednej z nich układamy kolejno avocado, plasterki szynki wędzonej wieprzowej, żółtego sera i pokrojonego w talarki ogórka konserwowego. Kanapkę przykrywamy drugą częścią chleba i grillujemy na rozgrzanym ruszcie raz z jednej, raz z drugiej strony aż do momentu zarumienienia się.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje