Sandwiche, czyli ugrilluj sobie kanapkę
Możemy przygotować je na każdą porę dnia i na wiele różnych sposobów!
Z pesto, ogórkiem i avocado
Sposób przygotowania
Obie kromki pieczywa tostowego smarujemy z obu stron pesto. Na jednej z nich układamy kolejno avocado, plasterki szynki wędzonej wieprzowej, żółtego sera i pokrojonego w talarki ogórka konserwowego. Kanapkę przykrywamy drugą częścią chleba i grillujemy na rozgrzanym ruszcie raz z jednej, raz z drugiej strony aż do momentu zarumienienia się.
Z pieczarkami, parmezanem i lubczykiem
Sposób przygotowania
W pierwszej kolejności myjemy pieczarki, kroimy w talarki, solimy i smażymy na maśle. Obie kromki pieczywa tostowego smarujemy z jednej strony majonezem, a z drugiej resztą masła. Na każdą nich układamy plasterki polędwicy wędzonej z kurczaka, podpieczone pieczarki. Całość posypujemy parmezanem i lubczykiem po czym przykrywamy drugą częścią chleba. Kanapkę grillujemy na rozgrzanym ruszcie raz z jednej, raz z drugiej strony aż do momentu zarumienienia się.