Reklama

Reklama

Schab w sezamowej panierce

Soczyste mięsko w chrupiącej panierce. Czego chcieć więcej?

Składniki:

Reklama

4 grube plastry schabu, 2-3 łyżki sezamu, 5 łyżek bułki tartej, 2 jajka, sól, pieprz, słodka papryka, olej, łyżeczka miodu

Przygotowanie:

Plastry schabu umyj, osusz, cienko rozbij przez folię spożywczą. Natrzyj z obydwu stron solą i pieprzem.

Jajka roztrzep z łyżeczką słodkiej papryki, szczyptą soli i miodem. Bułkę tartą wy- mieszaj z sezamem.

Schabowe panieruj najpierw w masie jajecznej, obtocz w bułce tartej z sezamem (panierkę mocno dociśnij). Olej rozgrzej na patelni, włóż kotlety, usmaż na małym ogniu na złoty kolor z obydwu stron. Dokładnie osącz z tłuszczu.

Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi

Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,40 zł

Dowiedz się więcej na temat: schab | plastry | jaja | przepis | WSI | pancerz

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje