Schab z musztardowym purée
Przygotuj na obiad. Posmakuje wszystkim!

Składniki
- kg schabu
- biała kapusta
- koper
- majeranek
- 1 l bulionu warzywnego
- 3 ziemniaki
- 2 łyżki ostrej musztardy
- słodka papryka w proszku
- mielony kolorowy pieprz
- 3 łyżki masła
- natka pietruszki do dekoracji
- sól
4 osoby
Sposób przygotowania
1. Schab umyj, oczyść, osusz. Natrzyj solą i pieprzem. Chłodź przez noc. Zalej wywarem warzywnym, gotuj na małym ogniu 50 minut. Ziemniaki ugotuj, zmiel w maszynce, wymieszaj z musztardą, papryką,majerankiem i pieprzem.2. Kapustę poszatkuj, duś na maśle z koperkiem,aż będzie miękka, przypraw solą i pieprzem. Na schabie rozsmaruj ziemniaczane purée. Pokrój w plastry, rozłóż na podduszonej kapuście, udekoruj natką.