Schab z musztardowym purée

Przygotuj na obiad. Posmakuje wszystkim!

Czas przyrządzenia: 1,5 godziny
Składniki dla: 4 osoby

Składniki

  • kg schabu
  • biała kapusta
  • koper
  • majeranek
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 3 ziemniaki
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • słodka papryka w proszku
  • mielony kolorowy pieprz
  • 3 łyżki masła
  • natka pietruszki do dekoracji
  • sól

Sposób przygotowania

1. Schab umyj, oczyść, osusz. Natrzyj solą i pieprzem. Chłodź przez noc. Zalej wywarem warzywnym, gotuj na małym ogniu 50 minut. Ziemniaki ugotuj, zmiel w maszynce, wymieszaj z musztardą, papryką,majerankiem i pieprzem.

2. Kapustę poszatkuj, duś na maśle z koperkiem,aż będzie miękka, przypraw solą i pieprzem. Na schabie rozsmaruj ziemniaczane purée. Pokrój w plastry, rozłóż na podduszonej kapuście, udekoruj natką.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje