Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą
Dla miłośników mięsnych obiadów

Składniki
- 600 g schabu bez kości
- 70 g kaszy jaglanej (waga suchej)
- łyżeczka mielonej papryki ostrej
- 0/5 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Łowicz
- łyżka oleju rzepakowego
- cebula czosnkowa
- 3 ogórki kiszone
- łyżka posiekanego koperku
- dodatek - sos np. Ciemny Uniwersalny Łowicz
Sposób przygotowania
Do ugotowanej kaszy dodaj przecier pomidorowy, mieloną paprykę oraz pieprz. Piekarnik nagrzej do 180°. Mięso pokrój na 6 kawałków, cienko rozbij i posmaruj ugotowaną kaszą jaglaną. Zwiń i przełóż do woreczka do pieczenia. Woreczek zamknij i ułóż na blaszce piekarnika. Mięso piecz przez 40 minut. Na patelni zeszklij cebulę, dodaj pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone oraz słoik Sosu Uniwersalnego Ciemnego Łowicz. Chwilę duś, dopraw koperkiem. Upieczone roladki włóż do sosu i duś jeszcze przez chwilę, by smaki się połączyły.