Reklama

Reklama

Schabowy z grilla

Szybko, prosto i smacznie.

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe z kością
  • olej
  • cebula dymka
  • 6 łyżek pikantnego ketchupu
  • pół łyżeczki miodu
  • kolorowy pieprz
  • płatki chilli
  • rozmaryn
  • kolendra
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz sól

Przygotowanie:

1. W moździerzu rozgnieć pieprz z solą, czosnkiem, kolendrą, rozmarynem, płatkami chilli. Przyprawy wymieszaj z ketchupem i miodem. Kotlety opłucz, delikatnie zbij tłuczkiem do mięsa. Mięso zanurz w marynacie i dokładnie nią natrzyj, przykryj i odstaw do lodówki (najlepiej na kilka godzin). Cebulę pokrój w bardzo cienkie paski, zeszklij na rozgrzanym oleju.

Reklama

2. Patelnię grillową posmaruj niewielką ilością oleju, rozgrzej, układaj plastry mięsa, smaż około 5 minut z każdej strony. Zdejmij z patelni, przykryj i odstaw na kilka minut. Podawaj z przysmażoną cebulką na wierzchu

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje