Sekret udanych klusek i pierogów

Przygotowanie klusek śląskich nie jest trudne, poradzą sobie z tym nawet kulinarni debiutanci
Przygotowanie klusek śląskich nie jest trudne, poradzą sobie z tym nawet kulinarni debiutanci123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 300 g mąki (skrobi) ziemniaczanej
  • 2 całe jajka
  • szczypta soli
Tym razem na pewno się udadzą
Tym razem na pewno się udadzą123RF/PICSEL

Składniki

  • 1/2 kg mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka 3,2 proc.
  • 1 całe jajko + 1 żółtko
  • szczypta soli
Nie tylko od święta
Nie tylko od święta123RF/PICSEL

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 150 ml ciepłego mleka
  • 1 całe jajko + 1 żółtko
  • szczypta soli
  • FARSZ:
  • 50 g suszonych grzybów (podgrzybki lub borowiki)
  • 1 mała cebulka
  • 1 białko
  • 1 czubata łyżka bułki tartej
  • 3 łyżeczki masła
  • sól, pieprz
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?