Sernik domowy na kruchym spodzie - Maciej Kuroń

300 g mąki (niepełne 2 szklanki); 100 g cukru pudru; 200 g masła; 1 ugotowane i przetarte żółtko. <b>Masa serowa:</b> 1 kg białego sera; 10 jajek; 350 g cukru; 4 łyżki stołowe masła; rodzynki, cukier waniliowy, ewentualnie dodatkowo cukier puder.

article cover
INTERIA.PL

Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Polska. Kuchnia Rzeczypospolitej Wielu Narodów" Macieja Kuronia, publikacji wydawnictwa Jacek Santorski & CO.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas