Reklama

Reklama

Sernik malinowy na zimno

Nie ma nic lepszego na upały jak sernik na zimno.

Składniki

  • 60 dag twarogu
  • 3 jajka na twardo
  • 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej
  • 10 łyżek cukru
  • 1/3 kostki masła
  • 50 dag malin lub innych owoców jagodowych (np. truskawek)
  • 1 torebka galaretki cytrynowej
  • 1 torebka galaretki malinowej

1. Do żelatyny dodaj 6 łyżek wrzącej wody, mieszaj tak długo aż się rozpuści. Wszystkie maliny umyj, osusz. 300 g przełóż do miseczki, rozdrobnij blenderem na gładki mus. Dodaj do niego przestudzoną żelatynę, wymieszaj. Do miski włóż serek mascarpone oraz śmietankę kremówkę. Ubijaj mikserem aż powstanie gęsty krem, pod koniec powoli wsypując przesiany cukier puder. Zmniejsz obroty miksera i stopniowo wlewaj mus malinowy. Krótko zmiksuj, by wszystkie składniki dokładnie się połączyły.

Reklama

2. Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na spodzie oraz po bokach tortownicy ułóż ciasteczka. Wlej masę malinową. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Przed podaniem wyjmij torcik z tortownicy i udekoruj go pozostałymi malinami


Dowiedz się więcej na temat: Sernik na zimno

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje