Sernik malinowy na zimno

Nie ma nic lepszego na upały jak sernik na zimno.

Smakuje wspaniale
Smakuje wspaniale 123RF/PICSEL

1. Do żelatyny dodaj 6 łyżek wrzącej wody, mieszaj tak długo aż się rozpuści. Wszystkie maliny umyj, osusz. 300 g przełóż do miseczki, rozdrobnij blenderem na gładki mus. Dodaj do niego przestudzoną żelatynę, wymieszaj. Do miski włóż serek mascarpone oraz śmietankę kremówkę. Ubijaj mikserem aż powstanie gęsty krem, pod koniec powoli wsypując przesiany cukier puder. Zmniejsz obroty miksera i stopniowo wlewaj mus malinowy. Krótko zmiksuj, by wszystkie składniki dokładnie się połączyły.

2. Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na spodzie oraz po bokach tortownicy ułóż ciasteczka. Wlej masę malinową. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Przed podaniem wyjmij torcik z tortownicy i udekoruj go pozostałymi malinami

Zmysłowe smaki: Sernik z mascarpone na migdałowym spodzieInteria.tv
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas