Sernik na biszkoptowym spodzie

Lekka pianka z pomarańczą

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • Spód:
  • 3 jajka
  • pół szklanki cukru
  • pół szklanki mąki
  • Sernik:
  • 50 dag mielonego sera
  • 2 mandarynki
  • 2 galaretki
  • Galaretka:
  • sok z 4 pomarańczy
  • 5 łyżek cukru
  • 2,5 łyżki żelatyny
  • pomarańcza
  • liście mięty

Sposób przygotowania

1. Białka ubij, dodaj żółtka, cukier,mąkę. Ubijaj około 15 minut.Wylej do formy, piecz 20 minut w temperaturze 180°C.

2. Sok z pomarańczy zagotuj z cukrem, dodaj rozpuszczoną żelatynę, rozpuść. Przecedź. Schłodź.Galaretki rozpuść w dwóch szklankach wody, ostudź, wymieszaj z serkiem i mandarynką. Wyłóż na ciasto.Schłodź, udekoruj.

Zmysłowe smaki: Sernik nowojorskiInteria.tv
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?