Sernik na spodzie z krakersów

Oto przepis na pyszny sernik. Dzięki krakersom zyskuje oryginalny posmak.

Możesz polać go czekoladą
Możesz polać go czekoladą 123RF/PICSEL

1. Krakersy zmiksuj z cukrem i roztopionym masłem. Wyklej masą dno formy ze zdejmowanym rantem (22-24 cm).

2. Wymieszaj mascarpone ze śmietaną. Połowę truskawek zmiksuj z cukrem pudrem i esencją waniliową. Galaretkę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody. Połącz wszystkie składniki masy i zmiksuj dokładnie na wolnych obrotach.

3. Wyłóż masę serową na spód z krakersów i wstaw sernik do lodówki, aby zastygł (przynajmniej na 3-4 godziny).

4. Pozostałe truskawki pokrój na połówki i obsyp nimi wierzch sernika tuż przed podaniem.

Sernik z czekoladą - tani przepis na pyszne ciastoInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas