Sernik tutti frutti na spodzie z herbatników
Bardzo prosty, a jaki pyszny!

Składniki
- 2 op. herbatników albo ciastek migdałowych
- 2 tabliczki białej czekolady
- 50 dag ricotty
- 1/2 szkl. cukru
- 25 dag mielonego twarogu
- 3 jajka
- 1 budyń waniliowy
- skórka i sok z 1 cytryny
- 1 kg miękkich owoców: malin, porzeczek, jagód
- masło do formy
12 porcji
Sposób przygotowania
1. Ciastka pokrusz. Owoce opłucz, osusz, połowę rozgnieć widelcem. Białą czekoladę stop, połowę wymieszaj z okruszkami. 2. Masą wylep spód formy (śr. 26 cm) posmarowanej masłem. Utrzyj ricottę z twarogiem, cukrem i resztą czekolady. 3. Masę serową połącz z jajkami, proszkiem budyniowym oraz skórką i sokiem z cytryny. Dodaj rozgniecione owoce. Przemieszaj. 4. Masę wyłóż na spód. Piecz ok. 60 minut w 180 st. Resztę malin i jagód rozgnieć, wymieszaj z porzeczkami. Wyłóż na ostudzony sernik