Reklama

Reklama

Sernik tutti frutti na spodzie z herbatników

Bardzo prosty, a jaki pyszny!

Składniki dla: 12 porcji

Składniki

  • 2 op. herbatników albo ciastek migdałowych
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 50 dag ricotty
  • 1/2 szkl. cukru
  • 25 dag mielonego twarogu
  • 3 jajka
  • 1 budyń waniliowy
  • skórka i sok z 1 cytryny
  • 1 kg miękkich owoców: malin, porzeczek, jagód
  • masło do formy

Sposób przygotowania

1. Ciastka pokrusz. Owoce opłucz, osusz, połowę rozgnieć widelcem. Białą czekoladę stop, połowę wymieszaj z okruszkami. 

2. Masą wylep spód formy (śr. 26 cm) posmarowanej masłem. Utrzyj ricottę z twarogiem, cukrem i resztą czekolady. 

3. Masę serową połącz z jajkami, proszkiem budyniowym oraz skórką i sokiem z cytryny. Dodaj rozgniecione owoce. Przemieszaj. 

4. Masę wyłóż na spód. Piecz ok. 60 minut w 180 st. Resztę malin i jagód rozgnieć, wymieszaj z porzeczkami. Wyłóż na ostudzony sernik

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje