Sernik tutti frutti na spodzie z herbatników

Bardzo prosty, a jaki pyszny!

Sernik z jagodami
Sernik z jagodami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ciastka pokrusz. Owoce opłucz, osusz, połowę rozgnieć widelcem. Białą czekoladę stop, połowę wymieszaj z okruszkami. 

2. Masą wylep spód formy (śr. 26 cm) posmarowanej masłem. Utrzyj ricottę z twarogiem, cukrem i resztą czekolady. 

3. Masę serową połącz z jajkami, proszkiem budyniowym oraz skórką i sokiem z cytryny. Dodaj rozgniecione owoce. Przemieszaj. 

4. Masę wyłóż na spód. Piecz ok. 60 minut w 180 st. Resztę malin i jagód rozgnieć, wymieszaj z porzeczkami. Wyłóż na ostudzony sernik

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas